ShineKids

Voor het kinderwerk is er de volgende missie: Leer je kinderen kennen… 

Deze slogan is kort en kernachtig en kan op verschillende manieren worden uitgelegd.
Namelijk: 

  1. Leer je kinderen kennen: Wie zijn ze? Wat interesseert ze? Wat houdt ze bezig? 
  1. Leer je kinderen kennen, wie ze zelf zijn. Wie ze zijn in de ogen van God. 
  1. Leer je kinderen het kennen van Gods woord. Maak ze bekend met de Bijbel en de boodschap van Jezus. 
  1. Leer je kinderen kennen, de stem van God. De Heilige Geest.  
  1. Leer je kinderen kennen, de wonderen en tekenen die gelovigen zullen volgen.  
  1. Leer je kinderen kennen, de gemeente. 
     

Op dit moment zijn er 4 groepen die als volgt zijn ingedeeld:

TwinkleKids

• Kinderen van 0 tot 4 jaar
• Iedere zondag van 10:00 – 11:45 uur (behalve de eerste zondag van de maand)
• Gebedsruimte

De allerkleinsten zijn iedere zondagmorgen van harte welkom bij TwinkleKids. Ze worden hier opgevangen door een enthousiast oppasteam. De kinderen zijn dus in veilige handen, waardoor je helemaal ontspannen de samenkomsten kunt bezoeken. Het oppasteam van Twinkle houdt zoveel mogelijk rekening met het dagelijkse ritme van kinderen. Bijvoorbeeld als het gaat om slapen, eten en medicijngebruik. En mocht je kind een keer niet lekker in zijn of haar vel zitten, dan brengen we je natuurlijk meteen op de hoogte.

Meer weten?
Coördinatoren van deze groep zijn Marriët de Graaf en Petra Koelewijn.
U kunt ze mailen
twinkle-brightkids@ctlh.nl

BrightKids

• Kinderen van groep 1, 2 & 3 van de basisschool
• Iedere zondag van 10:00 – 11:45 uur

• Grace Café

De kleuters en de kinderen groep 3 zijn iedere zondagmorgen van harte welkom bij BrightKids. Er wordt op een kinderlijke manier een bijbelverhaal verteld en de BrightKids kunnen lekker spelen en knutselen. De Brightkids! zijn elke week welkom in Grace Café. Maar ook hier willen we de kinderen van groep 3 de keuze geven als daar behoefte aan is, om al eerder door te stromen naar De Firekids. Dit in overleg met de leiding.

Het aanmelden van de kinderen voor Twinkle- en de BrightKids gebeurt in de hal (bij de lachspiegel) tot 9:55 uur. Daar krijgen de kinderen een naamsticker. Ouders vullen een formulier in en gast kinderen kunnen zich daar ook melden en het formulier invullen.

Voor bovenstaande kindergroep duurt de dienst soms best lang en krijgen de kinderen trek. Het koekje was ze krijgen is dan vaak niet voldoende. Het zou fijn zijn dat de ouders/verzorgers van de Twinkle- en de Brightkids iets van fruit (in stukjes) of een broodje mee kunnen nemen, graag voorzien van naam (stickers hebben wij eventueel). Het bakje met fruit kan in de daarvoor bestemde bak. De bak staat in de ruimtes waar de kinderen gebracht kunnen worden. Eventuele drinkbekers ook voorzien van naam en in de bak erbij zetten. Het broodje mag in de tas blijven. Het fruit zal rond 10:30 uur gegeven worden en het broodje tegen het einde rond 11:30 uur. (kinderen die geen fruit lusten zouden iets anders mee kunnen nemen, maiswafel of cracker o.i.d.).

Meer weten?
Coördinatoren van deze groep zijn Marriët de Graaf & Petra Koelewijn.
U kunt ze mailen twinkle-brightkids@ctlh.nl

FireKids

Kinderen van groep 4, 5 en 6 van de basisschool
• Iedere zondag van 10:00 – 11:45 uur

• Grace Café

FireKids is een supergave kinderkerk in Grace, elke zondagmorgen worden bijbelverhalen op een kinderlijke manier uitgelegd. We zingen, knutselen en spelen met elkaar en helpen kinderen in het maken van een keuze voor Jezus. Dat willen we doen op een flitsende, gave manier, met als uitgangspunt dat we de FireKids willen connecten met God én met elkaar. Vanaf 9.50 uur kunnen de ouders hun kinderen afgeven bij Grace. Na de dienst kunnen de ouders hun kinderen daar ook weer ophalen.

Deze kinderen gaan de eerste zondag van de maand mee naar de reguliere dienst. We vinden het belangrijk om de kinderen hier bekend mee te laten maken en op deze manier kunnen ze er langzamerhand ingroeien. De andere zondagen verzamelen zij in Grace Café, waarna ze door de leiding meegenomen zullen worden naar de zaal boven: Freedom.

Meer weten?
De coördinator van deze 2 groepen FireKids is Janneke Heinen

FireKids

• Kinderen van groep 7 en 8 van de basisschool
• Elke 2e en 4e zondag van de maand van 10:00 – 11:45 uur

• Grand Café

Bij speciale diensten zoals bijvoorbeeld een doopdienst, familiedienst of opdraagdienst worden de kinderen vanaf de BrightKids en FireKids in de gelegenheid gesteld om erbij te zijn. Dit zal onder leiding van de kinderwerkers gaan.

Meer weten?
De coördinator van deze 2 groepen FireKids is Janneke Heinen

Gedragscode

The Lighthouse ziet kinderen en tieners als kostbare verantwoordelijkheid waar we te allen tijde op een goede manier mee om willen gaan. Veel grenzen in het contact tussen volwassen, leiders en minderjarige zijn lastig in regels te omschrijven. Maar er is wel één heel duidelijke grens en dat is de grens dat seksuele handelingen en contacten tussen (jong)volwassen leiders/medewerkers en minderjarige, absoluut ontoelaatbaar zijn! Daarom is er vanuit The Lighthouse voor al onze kinder- en tienerwerkers een gedragscode opgesteld ter bescherming van de kinderen.